OPDRACHTGEVERS BIJ RECRUIT4technology

Dienstverlening

De dienstverlening van Recruit4technology kenmerkt zicht door een vakkundige en transparante aanpak in het werven en selecteren van technische professionals vanaf MBO niveau. Dit varieert van operationele functies als service engineer of planner tot middenkader of management posities, van projectleider tot service manager.

Aanpak

Recruit4technology biedt een duidelijke propositie waarbij u als opdrachtgever vanaf de start van het W&S traject weet wat u van ons kan verwachten. Op hoofdlijnen zijn de volgende fases onder te verdelen:

◊ Inventarisatie
Werving kandidaten
Selectie kandidaten
Voorstellen
Gesprekken
Definitieve selectie
Afronding & Evaluatie

Voor iedere afzonderlijk fase gelden stappen die doorgelopen worden om tot de juiste kandidaat te komen. Dit behelst oa. een gedegen inventarisatie van de functievereisten, het samenstellen van een competentieprofiel en het kenmerken van uw organisatiecultuur. Na een grondige selectie volgens STAR methodiek volgt het voorstelprofiel van de kandidaat die vervolgens in overleg met u voor een kennismakingsgesprek wordt ingepland. Deze profielen worden gekenmerkt door uitgebreide interviewgegevens die tevens voorzien zijn van een competentieprofiel en referenties.

Belangrijk om te weten is dat Recruit4technology werft op basis van “no cure, no pay” oftewel “no match, no bill”. Wij vinden het belangrijk te investeren in relaties en eerst de bewijslast te leveren in vorm van de geschikte kandidaat. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op!